2025 KURBAN BAĞIŞ KAMPANYASI SIK SORULAN SORULAR

Soru 1: Kurban kesim süreci aşamaları nelerdir?

Cevap 1: Bayramın ilk günü, vekaleti alınan bağışçıların, kurban kesim işlemine başlanır. Kesim işlemi bayramın 3. günü tamamlanır. Sonrasında 3 gün dinlendirilen etler kuşbaşı olarak pişirilip konserve haline getirilir ve 21 gün dinlenmeye alınır. Dinlenme sonrası dağıtımına başlanır.

Soru 2: Bir hisseden kaç konserve çıkacaktır?

Cevap 2: 1 hisseden 14 konserve çıkacaktır. Ayrıca kemiklerden ilik suyu, sakatatlarından çorba yapılmaktadır.

Soru 3: Konservelerin ömrü ne kadardır?

Cevap 3: Konservelerin raf ömrü on sekiz (18) aydır. Son kullanma tarihi kutuda yer almaktadır.

Soru 4: Kurbanlıklar yalnızca büyükbaş hayvan mı olacak?

Cevap 4: Evet, büyükbaş (erkek).

Soru 5: Kurban bağış bedeli ne kadardır?

Cevap 5: Bir hisse bedeli 17.500 TL’dir.

Soru 6: Bağış kanalları nelerdir?

Cevap 6: Bağışlar yurt içi ve yurt dışı olmak üzere İstanbul Vakfı web sitesinden, IBAN numaramızı belirterek en yakında bulunan bir banka şubesinden veya BANKAMATİK üzerinden yapılabilmektedir.

Soru 7: Web sitesinden bağış yapamayan vatandaşlar için IBAN paylaşımı yapılacak mı?

Cevap 7: 153 Çözüm Merkezi’ne veya İstanbul Vakfı’na telefonla ya da bizzat ulaşan bağışçılarımızla Kurban Bağış IBANlarını paylaşılabilir.

Soru 8: Yabancı para cinsinden bağış yapılabilir mi?

Cevap 8: Bağışlar TL olduğu gibi, İstanbul Vakfı web sitesi üzerinden paylaştığımız IBAN ile; DOLAR, EURO ve POUND hesaplarına da yapılabilmektedir.

Soru 9: Bağış sonrası vatandaşlara bilgilendirme yapılacak mı? (Bağışınız ulaşmıştır, kurbanınız kesilmiştir gibi)

Cevap 9: Evet, bağış sırasında bağışçı tarafından beyan edilen GSM numarası üzerinden SMS ile bilgi verilecektir.

Soru 10: Bağışçılara, bağışın ulaştığına dair makbuz ya da belge gönderilecek mi?

Cevap 10: EFT veya havale ile yapılan bağışlarda, bankadan alınan dekont makbuz yerine geçer. Kredi kartı ile bağış yapanlar ise, “Ad-Soyad, T.C. kimlik numarası ve kurban kodu” bilgilerini info@istanbulvakfi.istanbul adresine e-posta ile göndererek makbuz talebinde bulunabilirler. Talep edenlere bağış makbuzu gönderilecektir.

Soru 11: Bağışçı, bağış yaptığını web sitesi üzerinden kontrol edebilecek mi?

Cevap 11: Kontrol edilebilir.

Soru 12: Konserve dağıtımının başlangıç tarihi ne zamandır?

Cevap 12:  20.07.2025

Soru 13: Kurban konserveleri kimlere dağıtılmaktadır?

Cevap 13: Kurban konserveleri, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır

Soru 14: Bağışçılar kurban konservesi alabilirler mi?

Cevap 14: İstanbul Vakfı web sitesi üzerinden yapılan bağışlarda, “Size de ulaştırmamızı ister misiniz?” bölümünü işaretleyip adres bilginizi verdiğinizde 1 kutu konserve tarafınıza iletilecektir.

Soru 15: Şehir dışından bağış yapan vatandaşlara konserve gönderilecek mi?

Cevap 15: Talep etmeleri ve açık adres bilgilerini başvuru sırasında iletmeleri halinde gönderilecektir.

Soru 16: Talepte bulunan bağışçının konservesi adresine ne zaman ulaştırılacaktır?

Cevap 16: Dağıtımın başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde ulaştırılacaktır.

Soru 17: Kurban konservesi, kendine ulaşmayan bağışçılar için nasıl bir yol izlenecektir?

Cevap 17: Hisse sahibi, dağıtım süresinde talep ettiği konservenin kendisine ulaşmadığını; 153 Çözüm Merkezi’ne, 0212 871 72 62, 0212 872 72 42, 0212 872 72 82 numaralı hatlardan İstanbul Vakfı’na veya info@istanbulvakfi.istanbul adresine bildirdiğinde, kendisi ile iletişime geçilerek sorunu giderilecektir.

Soru 18: Kesim yapılmadan bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar ne yapabilir?

Cevap 18: Cevap: Vatandaşlar, kesimsiz kurban bağışı yapmak istediklerini 153 Çözüm Merkezi’ni arayarak, İstanbul Vakfı’nı 0212 871 72 62, 0212 872 72 42, 0212 872 72 82 numaralı telefondan arayarak ya da info@istanbulvakfi.istanbul adresine e-posta göndererek bildirebilirler.

Soru 19: İstanbul Valiliği’nin kurumların güvenilirliği ve kampanya takibi için uygulamasını başlattığı “Yardım Toplama Numarası” nedir?

Cevap 19: İstanbul Valiliği’nin uyguladığı “Yardım Toplama Numarası” ile kampanyalar e-devlet üzerinden kontrol edilebilmektedir. Kampanyayla ilgili her görsel içeriğimizde bu yardım toplama numarası görebilirsiniz. Yardım Toplama Faaliyet No: 34.2025.3043